top of page

"Laat yoga en adem je leiden naar de beste versie van jezelf"

YOGA RETREAT IN ITALIË

18-25 mei 2024

Angeli Di Montefiore - de Marken - Italië 

Zoichet op het betoverende zwembad

Omdat de retreat van 2022 zo'n succes was nodig ik jullie met trots uit voor een tweede magische week in het prachtige Angeli di Montefiore in de Marken in Italië.

Deze agriturismo situeert zich in het prachtige heuvellandschap van de zonovergoten Italiaanse regio “Le Marche”. Je geniet er van het luiden van de klokken in het nabij gelegen pittoreske dorpje Montefiore dell'Aso terwijl je wegdroomt van de onwaarschijnlijke schoonheid van de heuvels en de zee die in de verte lonken

Het organiseren van deze tweede yoga reis is als een droom die uitkomt: al vele zomers verblijf ik met mijn gezin in Angeli di Montefiore. Deze bijzondere plek zorgt ervoor dat we elke keer volledig tot rust komen en dankzij de inspirerende lessen van de eigenares Heike Wolf die doorgaan in de prachtige studio, kan ik mij volledig richten op yoga en meditatie. Elk jaar opnieuw is dat een enorme eye opener! Ik hoop nu deze keer op keer prachtige ervaringen ook te kunnen delen met iedereen die mee zal deelnemen aan deze onvergetelijke week.

EEN WEEK VOOR JEZELF

Een hele week helemaal voor jezelf. Volledig je batterijen opladen, onthaasten en genieten. Het is dan ook hét moment om je yoga-, adem- en meditatiepractice te verdiepen en al je vragen te stellen. Zo krijg je meer inzicht en kennis over de manier waarop je ademt, want als deze meer geoptimaliseerd wordt kan je op zeer korte tijd je welbevinden en gezondheid verbeteren. Maar ook de yoga asana's (houdingen) worden grondig verfijnd. Bovendien leer je hoe je de visie van de prachtige eeuwenoude yogatraditie kan toepassen in het dagelijkse leven. De groep is klein (8-15 personen) en daardoor is de begeleiding persoonlijk, intens en op maat.

WORD DE BESTE VERSIE VAN JEZELF!

Tijdens deze week gaan we op zoek naar onze dieper gelegen noden en onze authentieke zelf : wat heb jij nodig om het leven te hebben waar je zo naar verlangt? Welke blokkades zijn er? Wat kan je loslaten? Hoe doe je dat? En waarin kan je groeien? We gaan een hele week bekijken wat jij nodig hebt om zo de beste versie van jezelf te worden.

Dat kan tijdens de yoga- of ademsessies zijn of gewoon tijdens een verfrissende duik in het zwembad of een deugddoende wandeling. Want er moet helemaal niets tijdens deze week!

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Yoga en meditatie

Erkend yogadocente, ademcoach en oprichtster van Namaste yoga An Lamberechts verzorgt alle lessen. Er is een mooie mix van actieve yoga en meer meditatieve yoga (Yin yoga) en alles daar tussen. De lessen "Yoga en adem" vormen de rode draad doorheen de week. Er is 1 ademcirkel waar die ons echt helemaal tot onze kern brengt!

We werken een aantal thema’s tot in de diepte uit zoals de de chakra’s, de meridianen (Chinese geneeskunde) en er wordt gebuikt gemaakt van handbereidde aromatherapie. We starten en eindigen de week met een ceremonie. Ook staan er 2 super leerrijke workshops op de planning: één wordt gegeven door An Lamberechts en ook onze gastvrouw Heike Wolf (Engelstalig) zal ons een ganse namiddag begeleiden. Meer info over deze workshops volgt.

Voor deze retraite heb je geen ervaring met yoga, ademtechnieken en meditatie nodig. Ze is voor iedereen toegankelijk. Heb je wel reeds veel ervaring dan word je op je eigen niveau begeleid. 

Kleine groep

Ik hou bewust de groep klein zodat iedereen de gewenste en nodige begeleiding krijgt.

Zo kan je de andere deelnemers echt leren kennen en voel je je veilig. En dat is zo belangrijk tijdens de yoga- en ademsessies!

Vorige retreat waren er 10 deelnemers en dat was heel fijn.

Er kunnen maximaal 15 deelnemrs mee deelnemen.

Daardoor zijn de plaatsjes wel beperkt.

Aromatherapie

Sinds septemebr 2023 ben ik herborsite in opleiding en ik vertel jullie graag over de kracht van kruiden. Een onderdeel daarvan is aromatherapie. Ik maak mijn eigen aroma-blends die ik gebruik tijdens mijn lessen. Deze zijn aangepast aan het thema van de les en geven een diepere beleving aan de sessie.

Locatie

Het privédomein (enkel onze groep verblijft er!) is in het groen gelegen : vijgenbomen, olijfbomen en lavendelstruiken vormen het decor. Het mooie zwembad biedt een spectaculair uitzicht op het vlakbij gelegen dorp enerzijds en de uitgestrekte heuvelruggen anderzijds. In de verte lonkt de Adriatische zee. Dit adembenemend uitzicht is al een meditatie op zich! Het charmante dorpje Montefiore dell'Aso ligt op wandelafstand en is zeker een bezoek waard! Er is een heerlijke gelateria en een handvol barretjes en een supermarktje. Je ijsje opeten met zicht op de bergen en dorpjes is echt een aanrader! Maar niets is verplicht, je gaat en staat waar je wil. Op 10 minuten rijden ben je aan de kust waar je lekker kan zonnebaden of uitrusten onder een palmboom. Klink heerlijk, niet?

 

Uitstap

Op woensdag maken we een grote wandeling naar de zee en kan je gaan zwemmen of lekker luieren onder een palmboom. Wie zin heeft doet mee met een yoga-adem sessie (ter voorbereiding van de zwemsessie). Nadien gaan we lekker samen eten in 1 van de gezellige restaurantjes op het strand.

Gezond en lekker eten

Maar we eten eigenlijk de ganse week lekker en gezond eten. Alle overheerlijke (vegetarische) maaltijden worden met liefde bereid en er wordt enkel met lokale producten gewerkt. Alleen daarvoor al keren we elk jaar terug naar deze plek ;-)

Oei, zelf het vliegtuig regelen?

Hierin wordt je volledig ondersteund. Wij zoeken samen de beste vlucht voor jou. Je kan vliegen naar Pescara (90km) of Ancona

(85 km). We proberen zoveel mogelijk samen te reizen (vorig jaar is dat perfect gelukt).

Al deze info wordt na inschrijving gecommuniceerd. Bij twijfels, bel me!

PRAKTISCH

Prijzen per persoon 

In een gedeelde tweepersoonskamer met gedeelde badkamer:

1249 euro 

PROMO:

t.e.m. 23 maart betaal je slechts 1099 p.p. in een gedeelde tweepersoonskamer

en als je ineens als duo boekt betaal je slechts 1049 p.p.

In een éénpersoonkamer:

1499 euro

PROMO

t.e.m. 23 maart betaal je slechts 1349 p.p. in een éénpersoonskamer

Super schattige vintage caravan, voor 1 persoon, met buitendouche

1199 euro (ideaal als je voordelig in een éénpersoonskamer wil!)

--> dit is mijn favoriete verblijfplek!

Eigen tent in de olijfgaard:  (buitendouche)

1099 euro 

Inbegrepen in deze prijs:

- Logies

- Alle beddengoed

- Handdoeken badkamer en zwembad

- 7 keer ontbijt, 6 keer lunch en 6 keer avondmaal. Avondmaal bij aankomst en ontbijt bij vertrek. Telkens vegetarisch. Drank bij het eten

- Water en thee

- Alle yogalessen, workshops en ceremonies

- Gebruik van al het yogamateriaal (matten, bolsters, meditatiekussens en blokken)

- Workshop Heike Wolf (Engels gesproken)

- Gebruik van gemeenschappelijke koelkast en buitenkeuken

- WIFI in de gemeenschappelijke ruimtes

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

- Vluchten, je kan vliegen naar Pescara (90km) of Ancona (85 km). De beste vlucht wordt door mij uitgezocht en we proberen zoveel mogelijk samen te reizen (vorig jaar is dat perfect gelukt). Al deze info wordt na inschrijving gecommuniceerd.

-Verplaatsingen naar de luchthaven en terug naar huis.

- Transfer van en naar de luchthaven vanuit Pescara of Ancona naar de verblijfplek

- Avondmaal op woensdagavond 

- Annulatieverzekering (wordt ten zeerste aangeraden!)

 

Extra's

-Taxi van en naar de uitstap op woensdag (10-20 euro) indien je dit wil meedoen

- Extra drankjes ter plaatse

- Extra verdiepende individuele ademcoaching met An (65 euro)

- Gebruik wasmachine

- Gebruik sauna

-Sunrise Kayak tour met Raffaello (bij voldoende interesse)

 

Betaling

- Je betaalt een voorschot van  300 euro. Deze betaling gebeurt binnen de 7 dagen na inschrijving. Na een maand betaal je een tweede deel (afhankelijk van je gekozen slaapplaats) en de rest van de betaling doe je rechtstreeks aan de Italiaanse eigenaren ten laatste een maand voor vertrek. Je inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot.

- Bij inschrijving krijg je de bankgegevens en alle nodige betaalinfo toegestuurd.

Boekings- en annuleringsvoorwaarden

  • 1. Door lezen, invullen en goedkeuren van het inschrijvingsformulier en het betalen van het inschrijvingsgeld verklaart de deelnemer zich akkoord met de voorwaarden.

  • 2. De betaling van het voorschot dient uiterlijk binnen 7 dagen na aanmelding voor de retraite plaats te vinden. Bij niet tijdige betaling heeft Namaste yoga het recht de reservering te laten vervallen.

  • 3. Inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot.

  • 4. Deelname aan het programma geschiedt op basis van vrijwilligheid. Het staat deelnemers vrij om af te zien van het te volgen programma.

  • 5. Het afzien van deelname aan het programma geeft geen recht op teruggave van het inschrijvingsgeld en ook geen recht op een vervangende les of activiteit.

  • 6. Als deelnemers besluiten om zich terug te trekken (wegens ziekte of persoonlijke omstandigheden) tot 2 maanden voor de aanvang van de retreat dan kan het betaalde bedrag gebruikt worden voor een andere activiteit in het aanbod van Namaste yoga. Bij afzien minder dan 2 maanden voor aanvang is dit aanbod niet meer geldig. We raden dan ook ten zeerste aan een bijkomende annulatieverzekering te nemen.

  • 7. Indien de deelnemer niet in staat is de door hem of haar geboekte retreat bij te wonen, kan iemand uw plaats innemen, mits de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan Namaste yoga zijn doorgegeven.

  • 8. Namaste yoga heeft het recht de retreat te annuleren indien daartoe gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van de docent of overmacht. In geval van annulering door Namaste yoga heeft de deelnemer recht op terugbetaling van het reeds betaalde bedrag. De deelnemer heeft geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.

Tips

- Neem eens een kijkje op de website, Facebookpagina of Instagrampagina van Angeli di Montefiore. Let wel op, je zal helemaal             verliefd worden op deze wondermooie plek ;-)

- Misschien kan je mee carpolen tot de luchthaven? Wijzelf gaan met de auto!

Reserveren doe je via mail

Zit je met vragen of onduidelijkheden bel of mail me en ik sta je heel graag te woord!

Ik kijk er zo naar uit om samen te kunnen genieten, yoga te beoefenen en te ontspannen!

Namaste,

An

bottom of page