top of page
A4 workshops.png

PARKI YOGA

VOOR MENSEN MET PARKINSON EN/OF PARKINSONISME

Bewegen is goed voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Dat geldt helemaal als je een bewegingsbeperking hebt, bijvoorbeeld door de ziekte van Parkinson.

Automatisch bewegen gaat dan steeds moeilijker, waardoor bewegen een steeds grotere uitdaging wordt. Mensen met een fysieke beperking denken vaak dat yoga niet voor hen is weggelegd. Goed nieuws: yoga kan altijd, op je eigen niveau!

Yoga4parkinson is yoga die speciaal ontwikkeld  is voor mensen met de ziekte van Parkinson of die Parkinsonisme hebben. 

Want yoga is voor mensen met Parkinson een ongelooflijk hulpmiddel om zo lang mogelijk soepel en beweeglijk te blijven. Bovendien helpt yoga om het vertrouwen in jezelf en je lichaam te vergroten. 

Met behulp van eenvoudige bewegingsoefeningen, aandacht voor de adem en het leren focussen van gedachten werken we aan totale ontspanning. Daardoor kun je spanningen makkelijker loslaten.

 

Wat kan yoga voor jou betekenen? 

Mobiliteit – Door parkinson gaat bewegen vaak moeilijker, omdat je trager en stijver wordt. Met yoga word je weer flexibeler en daardoor mobieler.

Balans – Vallen is een groot probleem bij parkinson, doordat de ziekte het evenwicht kan verstoren. Yoga helpt de balans te verbeteren, en verkleint daarmee de kans én de angst om te vallen.

Kracht – Omdat je met yoga meer kracht in je hele lichaam ontwikkelt, verbetert ook de stabiliteit van je houding.

Flexibiliteit – Yoga verbetert de flexibiliteit van schouders, heupen en wervelkolom, blijkt uit onderzoek. Deze flexibiliteit helpt om de voorovergebogen houding bij parkinson te verminderen.

Stemming en slaap – Stress en slaapgebrek verergeren parkinsonsymptomen. Yoga helpt diep te ontspannen, waardoor slapen vaak beter lukt. Ook angst en depressie – beide bekende symptomen bij parkinson – kunnen afnemen met behulp van yoga.

Sociale contacten – Eenzaamheid is voor niemand goed, en zeker niet voor parkinsonpatiënten. Een yogales is het ideale moment om andere mensen te spreken en ervaringen uit te wisselen!

 

 

Praktisch

Momenteel worden er geen groepslessen gepland. U kan wel bij ons terecht voor individuele lessen. Deze lessen worden gegeven door gecertificeerde yoga4parkinson-docente An Lamberechts. Voor aanvang van de eerste sessie wordt via telefonisch contact uitvoerig besproken hoe we een veilige een fijne les kunnen verzekeren. Deze intake is gratis bij reservatie van mimimum 3 sessies.

De lessen gaan door in onze studio, bij u thuis (enkel mogelijk in Antwerpen en omgeving) of via Zoom. Deze individuele yoga sessie kost 50 euro per uur (14 euro per extra kwartier). Voor een sessie bij u thuis betaal je binnen Antwerpen 10 euro extra en daarbuiten 17 euro extra verplaatsingskosten.​

Duo-sessie individuele begeleiding : 35 euro per uur per persoon (10 euro per extra kwartier)

 

Volg je liever een reguliere les in ons aanbod (Hatha yoga, Yin yoga, Stoelyoga, Yoga basics) dan kan dat ook. U krijgt dan extra tips en trics.Bekijk ons volledige aanbod hier. Voor aanvang van de eerste les bespreken we uw aandachtspunten via telefoon. Deze intake is gratis.

Dit project kwam tot stand in samenwerking met de Vlaamse Parkinson Liga. Bekijk hun website voor meer info over Parkinson en mogelijke andere activiteiten.

Voor meer info over Parkinson en yoga dan verwijs ik u graag door naar de officiële website van Yoga4parkinson.nl

 

 

Bekijk onze Algemene voorwaarden hier.

yoga4parkinson.jpg
Logo liga.png
bottom of page