top of page

"Verbind en ontspan samen met je kind"

OUDER EN KIND YOGA RETREAT 

21-22-23 APRIL 2023

Domein Cadzandië te Cadzand, Zeeland, Nederland

Wil jij graag een volledig weekend aan zee ontspannen samen met je kind om zo jullie band te versterken?

Dan is de ouder en kind yogaretreat van Namaste Yoga echt iets voor jullie!

Mama’s en papa’s, bonus mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, iedereen is welkom want dit is quality time voor het ganse gezin.

Want tijdens dit weekend midden in de natuur op het prachtige domein Cadzandië te Cadzand (Zeeland, Nederland), laten we de ratrace achter ons en maken we ons hoofd leeg met behulp van yoga, ademhaling, massage en meditatie. We verbinden met elkaar en met de natuur en laden zo onze batterijen helemaal terug op.

 

Tijdens dit weekend zijn er heel wat activiteiten samen gepland: ouder-kindyoga, fijne rituelen zoals snoezelyoga voor het slapen gaan, een kampvuur of een strandwandeling met een scheutje kinderyoga. We gaan spelletjes spelen, de dieren op het domein leren kennen en zoveel meer. Want door samen in een liefdevolle en veilige omgeving op de yogamat te gaan wordt jullie band intens versterkt.

Er is ook kinderyoga terwijl de ouders afzonderlijk yoga kunnen volgen. Zo kan elk gezinslid echt helemaal tot rust komen en is er voldoende tijd om samen én alleen te ontspannen. Er is een dynamische les hatha-vinyasa yoga en een rustige, meer meditatieve les Yin yoga.

WIE GEEFT DE LESSEN?

Deze retreat wordt georganiseerd door erkend yoga en kinderyogadocente An Lamberechts, die de lessen voor de ouders en een deel van de ouder-kindyoga lessen voor haar rekening neemt.

Erkend kinderyogadocente Inge Remmerie geeft de kinderyoga en de overige lessen ouder-kindyoga.

 

An Lamberechts

 

 

 

Ik ben in de eerste plaats trotse mama van twee schatten van kinderen en combineer dit met mijn allergrootste passie: yoga.

Na jaren les te hebben gegeven in het lager onderwijs heb ik in 2018 de sprong gewaagd om mijn grote droom waar te maken en fulltime yogadocente te worden. Ondertussen  ben ik trotse oprichtster van Namaste yoga en heb ik een eigen yogastudio in kasteel Sterckshof te Deurne waar ik les geef aan kersverse mama’s, baby’s, peuters, kleuters, tieners en aan volwassenen. Daarnaast geef ik ook in heel Antwerpen les op scholen, in culturele centra, in parken, op pleintjes,…

Mijn lessen kinderyoga en ouder-kindyoga zijn een enorm succes en ik kreeg dikwijls de vraag om een weekend voor kinderen en hun ouders te organiseren. Vandaar dat ik dit prachtige verwenweekend organiseer.

 

Ik ben me gaan verdiepen in yoga omdat ik heel goed merkte dat deze vorm van beweging en de bijpassende levensvisie voor mij een ongelofelijke verrijking was. Yoga heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw het leven in al zijn intensiteit kan voelen zonder mezelf daarin te verliezen. Als ik rondkijk zie ik zoveel mensen en vooral kinderen die moeite hebben met het tempo en alle prikkels van onze hedendaagse maatschappij. Yoga kan daar een oplossing voor bieden. Het is mijn roeping om deze prachtige levenswijze samen met mijn expertise van het onderwijs door te geven aan jong en oud.

Tijdens dit weekend gaan we samen op zoek naar wat het kind nodig heeft. Bewegen, ontspannen, positief denken, ontdekken en bewustwording staan centraal. Maar ook de volwassenen zullen heel wat tools aangereikt krijgen om het fysieke en mentale welzijn te verbeteren aan de hand van yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie.

   

Althaya Baeten

Ik kwam voor het eerst in aanraking met yoga tijdens een reis naar India in 2013 en was meteen verkocht! Ik schafte mij een yogamatje aan, en begon ik wekelijkse lessen te volgen. Na mijn studies orthopedagogie en sociaal-cultureel werk ging ik aan de slag bij verschillende organisaties in het jeugdwelzijnswerk, de duurzame ontwikkelingseducatie en in de kunsteducatieve sector. Daarnaast was ik als creatieve duizendpoot betrokken bij heel wat muziek-, theater- en circusprojecten.

Na een burn-out ontdekte ik ook de therapeutische waarde van yoga. Ik ondervond aan den lijve hoe mijn practice mij ondersteunde in mijn helingsproces. Toen ik aan de beterhand was besloot ik om enkele maanden naar Hridaya Yoga in Mexico te trekken, waar ik als karma yogi vrijwilligerswerk deed en verschillende opleidingen volgde. Zo begon ik mij nog meer te verdiepen in de achterliggende filosofie en holistische levenswijze. Wat dus aanvankelijk begon als een hobby en een wekelijks ontspanningsmomentje, werd voor mij een echte passie en een levensstijl. 

Meer en meer voelde ik de roep om ook op die diepere laag met mensen te gaan werken, en al deze kennis en wijsheid in mijn werk te integreren. Ik volgde bijkomende opleidingen in oa. kinderyoga, traumasensitief werken, sherborne bewegingstherapie, gezondheidstherapie, familie-opstellingen,… 
Ondertussen combineer ik dit allemaal in mijn werk als psychomotorisch therapeut bij kinder- en jongerenpsychiatrie Tilia te Sint-Niklaas. Daar geef ik Sherborne, kinderyoga en bewegingstherapie aan kinderen met ASS, ADHD, hechtingsproblematieken, … Daarnaast ben ik ook bezielster van Aya’s Atelier: een creatief-therapeutische speelplaats voor grote en kleine Levenskunstenaars.

IMG_8828_edited.jpg
Althaya_zoom.png

DE PLEK

We verblijven op het prachtige domein Cadzandië, een voormalig Buddhistisch centrum. De natuur en de diertjes op het domein spelen hier de hoofdrollen. In de grote tuin is er een verscheidenheid aan natuur. Bijenhotels, ooievaarsnesten, oude bomen, kleine hoeken om een kamp te bouwen of een labyrinth te maken. Je kan gratis gocarts lenen of fietsen huren, schommelen, in de hangmat liggen, een boekje lezen en genieten van een gezamenlijk kampvuur.

 

We slapen in gedeelde woonunits, met elk 3 aparte slaapkamers, een kleine living met een keukentje en een badkamer. In elke

slaapkamer staan twee bedden. Ofwel deel je als ouder een kamer samen met je kind of slapen de ouders bij elkaar en de kinderen in een aparte kamer naast die van de ouders.

In Cadzandië kan je ook genieten van evenwichtige vegetarische maaltijden  aan het buffet. Alles is zorgvuldig bereid met biologische streekproducten. Alle ingrediënten worden met zorg gekozen en vers klaargemaakt door de kok van het domein.

PRAKTISCH?

We komen aan op vrijdag tussen 17u-20u en het vertrek is voorzien op zondag tussen 16u-17u. Wil je graag meerijden of heb je nog een plekje over in je auto, laat het ons weten! Lukt vrijdagavond niet en kom je liever op zaterdag toe? Dat kan, je sluit dan aan met de eerste activiteit op zaterdagochtend.

Voor wie?

Voor alle kinderen van 4-11 jaar en hun begeleiders. Er is geen yoga ervaring vereist! Starters zijn zeer welkom.

Vrijdag 21/4
Vanaf 17u aankomst en verkenning van het mooie domein en de uberschattige diertjes.
18u diner
19u15 kennismaking en verwelkoming en een heerlijk slaperig bedverhaaltje.
Zaterdag 22/4
8u-9u ontbijt
9u30-11u00: Supercozy ouder en kind yoga (love it!) Hier is de groep in twee gesplitst.
12u-13u: lunch
13u15-16u15: Zonnegroetje op het strand en verassingsactiviteit (nop, ik verklap niets!)
16u30-17u45: De grote yogi’s volgen een heerlijke les Hatha yoga van An Lamberechts van Namaste yoga #anlamberechts en kleine yogi’s kinderyoga gegevens door de fantastische @althaya.baeten Althaya Baeten en een bezoekje aan de diertjes
18-19 uur: diner
19u15-20u15: kampvuur met marshmallows, fleezeke en een knetterende activiteit die de wangen zal doen gloeien

Zondag 23/4
8u- 9u ontbijt
9u-10u: inpakken (Maar we gaan nog ni naar huis!)
10u-11u15: De grote yogi’s volgen een heerlijke les Yin yoga bij An en kleine yogi’s kinder yoga
12u-13u: lunch
13u15-14u30: Activerende en ultra vertederende ouder en kind yoga.Hier is de groep in twee gesplitst.
14u30-16u afscheidritueel
Vanaf 16u: Afscheid + vertrek

 

Prijzen

Tussen 25/3 en 3/4 is er een promo van 50 euro. D.w.z. dat je met zoon/dochter al voor 410 euro een gans weekend kan komen genieten!

Volwassenen 295 euro op basis van een twee persoonskamer

Kinderen 165 euro op basis van een twee persoonskamer

Inschrijven met een minimum van 1 volwassene en 1 kind

Extra supplement 1 persoonskamer 60 euro voor de twee nachten. Kom je met 1 volwassene en 2 kinderen dan betaal je geen extra supplement voor de eenpersoonskamer.

 

Betaling

Bij inschrijving betaal je een voorschot van 150 euro per volwassene en 80 euro per kind. De rest van de betaling doe je voor 10 april 2023. Je reservatie is pas definitief na betaling van het voorschot. Bij inschrijving krijg je de bankgegevens en alle nodige betaalinfo toegestuurd.

 

Wat is er inbegrepen?

2 keer overnachten, 2 keer ontbijt, 2 keer middageten (warme maaltijd) en 2 keer avondeten (broodmaaltijd), onbeperkt water, thee en koffie, 2 yogalessen voor de volwassenen, 2 kinderyogalessen, 2 ouder en kindyogalessen en 3 groepsactiviteiten waaronder een begeleide yoga wandeling op het strand. Het volledige programma verkrijg je één week voor vertrek.

 

Wat is er niet inbegrepen?

Verplaatsingen van en naar Cadzand, extra frisdrank of alcoholische drank, optioneel laken/handdoekpakket

 

Annulatievoorwaarden

Indien de yogareis niet kan doorgaan omdat er van de overheid niet mag gereisd worden, kan je je voorschot gebruiken om het jaar nadien of aan een andere activiteit in het aanbod van Namaste yoga deel te nemen.  Het wordt niet terugbetaald. Indien ook het tweede deel van de betaling is gebeurd krijg je dat tweede bedrag volledig teruggestort. Deze tweede betaling moet pas 6 weken voor vertrek gebeuren, dus normaal is er tegen dan voldoende duidelijkheid of de reis kan doorgaan.

Indien u niet kan deelnemen wegens een andere reden is er geen restitutie mogelijk. We raden dan ook aan een aanvullende reisverzekering te nemen. Indien u na betaling niet kan deelnemen kan u het bedrag gebruiken voor een andere activiteit van Namaste yoga. 

Zit je met vragen of onduidelijkheden bel of mail me en ik sta je heel graag te woord!

Ik kijk er zo naar uit om samen te kunnen genieten, yoga te beoefenen en te ontspannen!

Namaste,

An

bottom of page