top of page

WORKSHOP YOGA EN ADEMWERK 
"RELAX AND RENEW" 19 APRIL 2024
"SURYA" 14 JUNI 2024
 
19U - 21U

Workshop 3
barbuur barven.png
barbuur barven (1).png

We starten het leven met een diepe inademhaling. En we ademen sindsdien onafgebroken. Het is iets dat vanzelf gaat en waar je niets voor hoeft te doen.

De adem is letterlijk onze levensenergie. We ademen gemiddeld 20.000 keer per dag, maar toch staan we niet stil over hoe we ademen. Als je sport is je adem anders dan als je een tasje thee drinkt of mediteert. Je adem is anders bij blijdschap, stress, paniek, verdriet, boosheid en is dus niet enkel verbonden met welke activiteit we doen, maar ook met hoe we ons voelen. Maar wist je dat we andersom via de adem invloed kunnen uitoefenen op het functioneren van ons lichaam, onze gedachten en emoties? Hoe je dat kan doen leer je in een sessie of workshop Yoga en Ademwerk bij Namaste yoga. Daar staan we samen stil dat onze adem een bron kan zijn die je gezonder, gelukkiger en veerkrachtiger kan maken.


 

Wat pak je met yoga en ademwerk aan?

Sommige mensen ervaren (al dan niet onbewust) te veel chronische stress waardoor het moeilijker wordt om terug te schakelen naar een ontspannen modus. Met alle gevolgen van dien: het ondermijnt je slaap, je spijsvertering en je immuunsysteem. Bovendien kan chronische stress op termijn leiden tot vergeetachtigheid, depressie en angsten. Dit kan je oplossen door het aanleren van een optimale ademhaling en een deugddoende yoga sessie!

Maar yoga en ademwerk zal ook diepe en in het lichaam opgeslagen spanningen, oude emoties en niet geheelde trauma’s aanpakken: je creëert letterlijk meer (adem) ruimte in je hoofd en je lijf. De nieuwe adem gewoontes zullen een diepe heling van lichaam en geest ontwikkelen om zo een gezonder, gelukkiger en langer leven te ervaren.

 

Wat wil dat nu zeggen, optimale ademhaling?

Gedurende het leven zijn veel mensen onbewust toch onregelmatig, oppervlakkig, beperkt of teveel gaan ademen. Ademhalings gewoontes worden sterk beïnvloed door levensstijl, omgeving en genetische aanleg. Ook een gespannen lichaam, dat kan voortvloeien uit een slechte lichaamshouding en onvoldoende spierkracht kan leiden tot een aanhoudende slechte of disfunctionele ademhaling, met alle negatieve gevolgen van dien. Een niet-optimale of disfunctionele ademhaling kan leiden tot een verscheidenheid aan klachten en is zelfs gerelateerd aan veel ziektebeelden, waaronder lage weerstand, (laaggradige) ontstekingen, astma, bronchitis, hartkloppingen, hooikoorts, etc. 

Gelukkig kan yoga en ademwerk wonderen verrichten en kan je vrij snel resultaat boeken: je lichaam raakt terug in balans, de spanning is minder of helemaal weg, je voelt je veel energieker en vitaler en de weerstand zal verhogen. Ook kunnen ziektebeelden verminderen of verdwijnen.

 

Misschien merk jij wel het volgende op

 • Je adem is oppervlakkig en je voelt de adem hoog in je ribbenkast

 • Je adem is snel ademhaling

 • Je hebt soms het gevoel dat je niet genoeg “lucht” hebt

 • Je hebt geen goede verhouding tussen de in- en uitademing

 • Je ervaart een beperkte beweeglijkheid in je borstkas, schouders, lage ribben en buik

 • Je bent snel buiten adem

 • Je bent soms onverklaarbaar moe en uitgeput

 • Je slaapt slecht

 • Je voelt je angstig en/of gejaagd

Deze workshop is voor zowel beginnende als gevorderde yogi's geschikt. 

 

In deze 2u durende en wetenschappelijk onderbouwde workshop leer je:

 • Hoe zuiverende en relaxerende ademtechnieken worden uitgevoerd en wat dit voor jou kan betekenen?

 • Via gerichte yoga houdingen maak je ruimte in je lichaam. Deze ruimte is nodig om optimaal te kunnen ademen. Je lichaam wordt hierdoor ook soepeler, sterker en gezonder

 • Je ontwikkelt begrip van wat er gebeurt in jouw lichaam en krijgt zo meer inzicht in het effect van de yoga- en ademhalingsoefeningen en Je verbetert je algemene ademkwaliteit

 • Je herstelt (mogelijks) disfunctionele adempatronen

 • Je leert beter om te gaan met de vele externe prikkels en je verhoogt je focus en concentratie

 • Je krijgt efficiënte tools om met (chronische) stress om te gaan 

 • Dit alles met handige tips en trics die je thuis kan toepassen.

Hoe ziet de workshop er praktisch ui?

 • Doorheen de ganse sessie passen we ademtechnieken toe ter verkenning van het lichaam,  om je energie te activeren en te laten stromen en om een diepe ontspanning te bereiken.

 • We starten een korte uitleg over de werking van ons ademsysteem

 • Daarna volgt een fijne meditatie rond het desbetreffende thema

 • Een zalige milde yogaflow met Hatha yoga houdingen warmt ons lichaam op en maakt ruimte om dieper tre kunnen ademhalen

 • We eindigen in pure relaxatie met een yinflow in combinatie met milde ademtechnieken om dieper naar je binnenkant te treden.

 • Dit alles duurt  2 uur

 • Nadien is er een heerlijk tasje kruidenthee aangepast aan het thema en deugddoend voor longen en lijf

 • Deze workshop vereist geen yoga ervaring!

Praktisch

De workshop wordt gegeven door erkend yoga docente en ademcoach An Lamberechts, sinds 6 jaar zaakvoerdster en bezielster van Namaste yoga tussen 19u-21u in onze studio in kasteel Sterckshof te Deurne. Je kan een kwartiertje vooraf je matje komen leggen. Vergeet vooraf niet even naar het toilet te gaan! Die vind je op het gelijkvloers aan de binnentuin na het binnenkomen aan de linkerkant. Voorzie jezelf van comfortabele en voldoende warme kledij, ook al is het lekker warm in het kasteel. Een matje kan je lenen maar een eigen mat is nog fijner!

Voor de rest hoef je helemaal niets te doen! Gewoon genieten en ontspannen!

Tarief

Je betaalt 40 euro of 3 beurten van je beurtenkaart voor deze 2 uur durende sessie, thee achteraf mee inbegrepen. 

Je dient voor deze workshop op voorhand te reserveren en de plaatsjes zijn beperkt.  Na de inschrijving krijg je alle info doorgestuurd alsook de betaalinfo.

YOGA NIDRA EN SOUNDHEALING MET JUDITH
 

Workshop 2
IMG-20230513-WA0011(1).jpg
IMG_20230525_123530.jpg

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Nidra betekent in het Sanskriet ‘slaap’. Yoga Nidra is een oude yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Het is hierbij niet de bedoeling dat je tijdens de sessie in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning. Een uur Yoga Nidra kan aanvoelen als vier uur slaap. 

Wat is soundhealing?

Sound healing of klank healing is een energetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei instrumenten die klanken en geluiden produceren. Deze klanken hebben namelijk een helende werking op ons lichaam. Zowel fysiek als energetisch.

Hoe verloopt de workshop?

De workshop wordt gegeven door erkend yogadocente Judith Vandewauw van Flowingconcsiously yoga.

Judith geeft verschillende vormen van yoga waaronder Yoga Nidra en verzorgt reeds een lange tijd soundhealing workshops in verschillende yogastudios in Antwerpen.

Tijdens deze workshop starten we met zachte bewegingen om met ons lichaam in contact te komen. Vervolgens creëren we ons ‘Yoga Nidra nest’ voor volledige rust en overgave, waarin je wordt ondersteund met de nodige bolsters en dekens. Yoga Nidra brengt op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel vlak diepe rust, ontspanning en een vredevol gevoel. Het helpt ons zenuwstelsel te reguleren en te kalmeren. Het vermindert stress en verbetert ons slaappatroon. Daarnaast verbreedt het ons zelfbewustzijn en brengt het ons in het hier en nu.

Daarna vloeien we verder naar onze sound healing, waarbij we helende geluidsgolven en trillingen van Tibetaanse klankschalen ontvangen. Je hoeft er niets voor te doen, niets voor te kunnen. Alleen maar te ontvangen.
De klanken en frequenties brengen diepe ontspanning en relaxatie op ons fysieke, mentale en emotionele lichaam. Waardoor stress vermindert, ons slaappatroon verbetert en we terug naar onze innerlijke rust keren. Zo komen we ook in dieper contact met onszelf.


Deze workshop is een transformerende ervaring die je in diepe rust en ontspanning brengt, je innerlijke kracht versterkt en je opnieuw in verbinding brengt met jezelf.

Praktisch

Hou de website in de gaten voor de komende workshop in maart 2024.

De workshops vinden plaats tussen 19u30-21u in onze studio in kasteel Sterckshof te Deurne.  

Je kan een kwartiertje vooraf je matje komen leggen. Vergeet vooraf niet even naar het toilet te gaan! Die vind je op het gelijkvloers aan de binnentuin na het binnenkomen aan de linkerkant. Voorzie jezelf van comfortabele en warme kledij, ook al is het lekker warm in het kasteel. Een matje kan je lenen maar een eigen mat is nog fijner!

Voor de rest hoef je helemaal niets te doen! Gewoon genieten en ontspannen.

Tarief

Je betaalt 35 euro of 2.5 beurten van je beurtenkaart voor deze 1,5 uur durende sessie, thee achteraf mee inbegrepen. 

Je dient voor deze workshop op voorhand te reserveren en de plaatsjes zijn beperkt. Na de inschrijving krijg je alle info doorgestuurd alsook de betaalinfo.

bottom of page