top of page

WORKSHOP ZWANGERSCHAPSYOGA
VRIJDAG 20 OKTOBER 19U30 - 21U

Workshop zwangerschapsyoga
Instagrampromo 41.png

De zwangerschap is een bijzondere periode waarin er veel verandert, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Maar het is ook de moment om dichter bij jezelf (en je baby) te komen! Zwangerschapsyoga is de manier om met je veranderingen om te gaan en in je kracht als vrouw te komen staan. Want zwanger zijn is een echt wonder en stilstaan bij de magie om een kindje te dragen, te doen groeien en ter wereld te zetten is iets wat je nooit zal vergeten.

Wat kun je van zwangerschapsyoga verwachten?

 

  • We oefenen specifieke hatha yogahoudingen die het lichaam soepel houden, versterken, ontlasten, ontspannen voorbereiden op de bevalling

  • We bekijken bij iedereen individueel welke zwangerschapsongemakken er zijn en bieden specifieke oefeningen om deze te verlichten en/of te voorkomen

  • We oefenen ontspannings- en ademhalings technieken die helpen tijdens de arbeid

  • Geniet van de allermooiste meditaties en affirmaties die je in een diepe verbondenheid brengen met jezelef en je baby.

  • We creëren een groter bewustwording van je lichamelijke en geestelijke toestand en hoe je deze bewustwording positief kan inzetten tijdens je bevalling

  • Je maakt contact met je baby; dit heeft een positief effect op zowel jou als je baby

  • Achteraf drinken we een tasje thee en kunnen alle mama's in spé gezellig napraten en elkaar inspireren.

  • Nadien kan je kiezen voor individuele begeleiding of een reeks zwangerschapsyoga.

  • Dit alles in de studio van Namaste yoga in het prachtige kasteel Sterckshof te Deurne (jaja, een echt kasteel dus!)

Praktisch

De workshop wordt gegeven door erkend yoga docente An Lamberechts, zaakvoerdster en bezielster van Namaste yoga., en vindt plaats op vrijdag 20 oktober tussen 19u30-21u in onze studio in kasteel Sterckshof te Deurne. Je kan een kwartiertje vooraf je matje komen leggen. Vergeet vooraf niet even naar het toilet te gaan! Die vind je op het gelijkvloers aan de binnentuin na het binnenkomen aan de linkerkant. Voorzie jezelf van comfortabele en voldoende warme kledij, ook al is het lekker warm in het kasteel.

Voor de rest hoef je helemaal niets te doen! Gewoon genieten en ontspannen, samen met je baby.

Tarief

Je betaalt 30 euro of twee beurten van je beurtenkaart voor deze 1,5 uur durende sessie, thee achteraf mee inbegrepen. 

Je dient voor deze workshop op voorhand te reserveren en de plaatsjes zijn beperkt.  Na de inschrijving krijg je alle info doorgestuurd alsook de betaalinfo.

YOGA NIDRA EN SOUNDHEALING MET JUDITH
VRIJDAG 29 SEPTEMBER (VOLZET) EN 24 NOVEMBER
19U30-21U00

Workshop Yoga Nidra
IMG-20230513-WA0011(1).jpg
IMG_20230525_123530.jpg

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Nidra betekent in het Sanskriet ‘slaap’. Yoga Nidra is een oude yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Het is hierbij niet de bedoeling dat je tijdens de sessie in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning. Een uur Yoga Nidra kan aanvoelen als vier uur slaap. 

Wat is soundhealing?

Sound healing of klank healing is een energetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei instrumenten die klanken en geluiden produceren. Deze klanken hebben namelijk een helende werking op ons lichaam. Zowel fysiek als energetisch.

Hoe verloopt de workshop?

De workshop wordt gegeven door erkend yogadocente Judith Vandewauw van Flowingconcsiously yoga.

Judith geeft verschillende vormen van yoga waaronder Yoga Nidra en verzorgt reeds een lange tijd soundhealing workshops in verschillende yogastudios in Antwerpen.

Tijdens deze workshop starten we met zachte bewegingen om met ons lichaam in contact te komen. Vervolgens creëren we ons ‘Yoga Nidra nest’ voor volledige rust en overgave, waarin je wordt ondersteund met de nodige bolsters en dekens. Yoga Nidra brengt op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel vlak diepe rust, ontspanning en een vredevol gevoel. Het helpt ons zenuwstelsel te reguleren en te kalmeren. Het vermindert stress en verbetert ons slaappatroon. Daarnaast verbreedt het ons zelfbewustzijn en brengt het ons in het hier en nu.

Daarna vloeien we verder naar onze sound healing, waarbij we helende geluidsgolven en trillingen van Tibetaanse klankschalen ontvangen. Je hoeft er niets voor te doen, niets voor te kunnen. Alleen maar te ontvangen.
De klanken en frequenties brengen diepe ontspanning en relaxatie op ons fysieke, mentale en emotionele lichaam. Waardoor stress vermindert, ons slaappatroon verbetert en we terug naar onze innerlijke rust keren. Zo komen we ook in dieper contact met onszelf.


Deze workshop is een transformerende ervaring die je in diepe rust en ontspanning brengt, je innerlijke kracht versterkt en je opnieuw in verbinding brengt met jezelf.

Praktisch

De workshop vindt plaats op 29 september (volzet) en 24 november 2023 tussen 19u30-21u in onze studio in kasteel Sterckshof te Deurne. Je kan een kwartiertje vooraf je matje komen leggen. Vergeet vooraf niet even naar het toilet te gaan! Die vind je op het gelijkvloers aan de binnentuin na het binnenkomen aan de linkerkant. Voorzie jezelf van comfortabele en warme kledij, ook al is het lekker warm in het kasteel.

Voor de rest hoef je helemaal niets te doen! Gewoon genieten en ontspannen.

Tarief

Je betaalt 27 euro of twee beurten van je beurtenkaart voor deze 1,5 uur durende sessie, thee achteraf mee inbegrepen. 

Je dient voor deze workshop op voorhand te reserveren en de plaatsjes zijn beperkt. Na de inschrijving krijg je alle info doorgestuurd alsook de betaalinfo.

bottom of page