top of page

An Lamberechts

Bezielster en oprichtser van Namaste yoga.

Doceert alle lessen voor volwassenen en kinderen behalve op woensdagavond.

Mijn naam is An Lamberechts. 

Ik ben in de eerste plaats trotse mama van twee prachtige kinderen Lucia en Matteo, helemaal fan van mijn gezin, katten en van pure chocolade.

Mijn eerste yogales volgde ik in 2003, maar sinds 2017 combineer ik mijn twee grote passies: yoga en kinderen.

Ik ben  onderwijzeres in het lager onderwijs en heb daardoor al vele jaren ervaring met kinderen en merkte al snel dat die allemaal over vele kwaliteiten beschikken, maar dat die niet altijd tot uiting komen door onrust, concentratieproblemen of omdat ze niet goed in hun vel zitten.

Ik ben me gaan verdiepen in yoga omdat ik heel goed merkte dat deze vorm van beweging en de bijpassende levensvisie voor mij een ongelofelijke verrijking was.

Yoga heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw het leven in al zijn intensiteit kan voelen zonder mezelf daarin te verliezen. Als ik rondkijk zie ik zoveel mensen en vooral kinderen die moeite hebben met het tempo en alle prikkels van onze hedendaagse maatschappij.

Yoga kan daar een oplossing voor bieden. Het is mijn roeping om deze prachtige levenswijze samen met mijn expertise van het onderwijs en door te geven aan jong en oud. Yoga is niet meer weg te denken uit mijn leven en ik doe al vele jaren yoga. Vanaf 2017 ben ik lessen gaan geven op de school van mijn zoontje en op mijn eigen werkplek. 

Dat jaar ben ik ook gestart met een yogadocenten opleiding bij Sevayoga(erkend door de Belgische yoga federatie), om me zo meer te kunnen verdiepen in mijn eigen practice. Omdat ik toen voelde dat kinderyoga helemaal mijn ding was ben ik in januari 2018 de kinderyoga docent opleiding bij de Jip & Jan Academie onder leiding van Helen Purperhart (95 uur, erkend door de RYT Yoga alliance) erbij gaan doen. Maar de vraag om aan volwassenen yoga te geven werd zoveel gesteld dat ook  dat begon te kriebelen! In 2018 heb ik de yinyoga opleiding vervolmaakt bij de Yinacademy BIVAG in Nederland. In juni 2020 rond ik de Yoga fundamental teacher training (200 hrs, erkend door de RYT Yoga alliance) bij Radiant light yoga af. In 2023 studeerde ik af als Ademcoach bij Maha breathwork van Joachim Meire. Deze opleiding focust zich op functioneel ademwerk, waar momenteel enorm veel nood aan is! 

Tevens ronde ik in oktober 2023 de opleiding "Hormoonyoga" af gegeven door Sylvia Mullaert, de goeroe op het gebied van de hormoonyoga. Deze vorm van yoga helpt vrouwen met een disbalans in het hormonale stelsel. Regelmatig volg ik bijscholingen die me kunnen  versterken in mijn werk met kinderen en volwassenen.

Ik wil mijn lessen op een hoger niveau tillen: ik hou er van om mijn studenten beter te leren kennen om zo een echte gerichte en persoonlijke aanpak te kunnen bieden. Zo krijgen mijn kleine yogi’s alle kansen om zich te ontwikkelen tot zelfzekere kinderen met een mooi zelfbeeld. Mijn volwassen studenten kunnen, dankzij de kleine groepen en persoonlijke begeleiding, genieten van de vele voordelen die yoga met zich meebrengt.

An geeft Hatha-vinyasa op maandagavond, Gentle Hatha yoga op woensdagvoormiddag, stoelyoga op donderdagnamiddag, Yin yoga op donderdagavond, Vinyasa2yin en alle reeksen op zaterdagochtend en individuele yoga therapie. Ook kinderyoga naschools en op woensdagnamiddag.

Lotte Pinoy

Doceert de les op woensdag om 20 uur

Ik ben Lotte. Ik geef sinds januari 2023 elke woensdag Gentle Hatha yoga en Hatha Vinyasa yoga bij Namaste yoga. 

Ik heb gekozen voor deze studio omdat de kleinschaligheid en het persoonlijke contact mij enorm aanspreekt. Bovendien is deze studio minder commercieel getint dan alle andere studio's.

Ik ben mama van Teddy en Lola Rose, actrice/theatermaker en yoga teacher. 

Tijdens het acteren probeer ik me zo kwetsbaar mogelijk op te stellen, hierdoor komen vaak mijn onzekerheden de kop opsteken. Zij nemen soms te veel plaats in en nemen het wel es helemaal over. Iemand had me voorgesteld eens yoga te proberen zodat ik op die manier in het hoofd terug tot rust kon komen.

Ik moet eerlijk toegeven dat yoga mij niet onmiddelijk heeft gebeten. Ik heb lang gezocht naar een yoga stijl en een yoga teacher die erin slaagde mij zover te krijgen, mijn gedachtenstroom iets te laten vertragen. Een diepe focus en aandacht voor mijn ademhaling in combinatie met verschillende yoga poses, deed wonderen. Toen is de vonk overgeslaan en ik wilde meer weten. 

In 2017 behaalde ik mijn yoga teacher diploma. In de opleiding die ik volgde leerde ik deze 4 woorden kennen, Yogas citta vritti nirodah een fantastisch sanskriete zin uit het boek van Patanjali's yoga sutra's. Wat vrij vertaald is als, Yoga is een tool om de omwentelingen van je geest en gedachtes stil te maken. Ik heb het zelf ten volle mogen ervaren!!!!!! Door yoga leer ik te focussen op het nu, en dat omdat alle aandacht gaat naar het coördineren van mijn ademhaling en mijn bewegingen.

Instagrampromo (53).png
Lotte Pinoy DB-4034_laag.jpg

Waarom yoga doen als je toch al veel in beweging bent? Omdat yoga je ertoe aanzet bewust te bewegen, je leert ieder spiertje van je lichaam ontdekken en langzaamaan kennen, je leert luisteren en ontdekt op die manier wat jouw lichaam aankan en wat niet, wat jouw lijf nodig heeft en wat niet. Bewust bewegen is voor mij een must, het doet mij stilstaan, het zorgt ervoor dat ik de dingen ga bekijken vanuit een ander perspectief en op een gezonde manier mijn fysieke en mijn mentale zijn, aandacht geef. Op de mat ervaar ik een gelukzalig gevoel. Een gevoel dat ik graag zo lang mogelijk meeneem in het dagelijkse leven. Soms lukt dat, soms niet, soms heel kort en soms ook langer. Mijn intentie is om mijn studenten diezelfde ervaring te laten beleven. Het gevoel van heel even los te mogen laten en in het hier en nu te mogen vertoeven. Yoga is voor mij heel breed en kan alle kanten opgaan. Ik probeer te voelen wat rondom mij leeft en aan de hand daarvan bouw ik mijn lessen op. 

Met je lichaam bezig zijn, luisteren naar je lichaam, niet omdat het een luxe is, meer omdat het nodig is soms stil te staan bij wie jij bent, zonder het kunnen en moeten en willen en doen.

Niet om een spiritueel wezen te worden en het licht te zien. Wel om met je voeten op de grond te komen, terug stevig te kunnen staan en daardoor opgeladen, met een volle batterij terug te beginnen met kunnen en moeten en willen en doen. 

Voor mij is yoga geven even ontspannend en bevrijdend als yoga volgen. Ik voel mij in het moment opgaan en probeer zoveel mogelijk te voelen wat mijn studenten op dat eigenste moment nodig hebben.

Lotte geeft Hatha-vinyasa op woensdagavond

Althaya Baeten

Geeft kinderyoga en kinderyoga kampen.

Hoi,
Ik ben Althaya!
Als kind wou ik graag zangeres, schrijfster, danseres en mensenrechtenadvocate worden. Niet achtereenvolgens hoor. Allemaal tegelijk 🙂 . Kiezen wat ik wou gaan studeren was voor mij dan ook een hele opgave.

Ik zocht iets waarin ik mijn diepgaande interesse voor mens en maatschappij kon combineren met mijn passie voor kunst, creativiteit en cultuur. Die combinatie vond ik in orthopedagogie
en sociaal-cultureel werk.

Na het afronden van mijn studies ging ik aan de slag als educatief en pedagogisch medewerker voor verschillende organisaties. Ik was vooral actief in het jeugdwerk, in de duurzame ontwikkelingseducatie en in de kunsteducatieve sector. Daarnaast bleef ik in mijn vrije tijd bezig met heel wat muziek– en (kinder)theaterprojecten. Na een burn-out en heel wat chronische gezondheidsproblemen onderging ik een heel
scala aan therapieën om mijn lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen.

 

276301444_355701079845989_8024319460157207961_n-768x1152.jpg
173A3147-1-2-min-1536x1024.jpg

Ik verdiepte mij in verschillende holistische benaderingswijzen en volgde tal van opleidingen die mijn interesse voor een gezonde levensstijl alleen maar aanwakkerden.

Mijn kennis en ervaring deel ik nu graag met anderen door middel van workshops en individuele begeleidingen, onder de naam ‘Aya’s Atelier’.Als je het woord ‘atelier‘ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan de werkplek van een kunstenaar. Misschien denk je wel aan verfborstels, penselen, schildersezels.

Die materialen zal je bij mij ook zeker terugvinden, maar toch is dit geen atelier in de klassieke zin van het woord. In mijn atelier wordt namelijk niet zomaar kunst gemaakt ...

In Aya’s Atelier wordt Levenskunst gemaakt! En daar hoort yoga natuurlijk ook bij 🙂!

Voor Namasteyoga verzorg ik voornamelijk de kinderyoga; na school, tijdens een workshop of op de ouder-kindretraite bijvoorbeeld. Tijdens de schoolvakanties begeleid ik ook enkele kampjes. En vanaf de herfstvakantie 2023 orgaiseer ik voor de eerste keer een eigen kampje in kasteel Sterckshof. Mijn eigen kampjes zien er hetzelfde uit als de kampjes die An al 6 jaar organiseert, maar ik geef er mijn eigen persoonlijke toets aan.  

Ik kijk er naar uit jullie te ontvangen en om samen levenskunst te creëren. 

bottom of page