top of page

An Lamberechts

Bezielster en oprichtster van Namaste yoga.

Hatha , Vinyasa, Yin, ademwerk, aroma-yoga, stoelyoga, Happy hormones yoga. Yoga voor Parkinson patiënten.

Individuele therapeutische yoga.

Kinderyoga, ouder en kindyoga

Individuele therapeutische kinderyoga

Ik ben An Lamberechts, sinds 2017 enthousiaste zaakvoerder en oprichtster van Namaste yoga. Ik ben reeds sinds 1990(!) samen met mijn allerliefste highschool lover Tim en trotse mama van Lucia, Matteo en onze twee katten Fika en Yogi.

Mijn yogaverhaal dateert van heel lang geleden. Maar pas in 2015, toen het licht even uit ging tijdens een zware burn-out, werd yoga vervlochten in mijn levenspad. Yoga heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw het leven in al zijn intensiteit kan voelen zonder mezelf daarin te verliezen. Ik heb geen woorden om te beschrijven hoeveel deze eeuwenoude traditie mij heeft geholpen om een gelukkigere, krachtigere en gezondere vrouw te worden. Ondertussen is yoga voor mij een manier van leven en kan ik me geen dag zonder voorstellen! 

In kleine stapjes ging ik richting mijn grootste droom: om via deze bewegingsvorm, deze meditatie- en ademhalingstechnieken en de bijhorende levenswijze andere mensen inspireren. En om hen te helpen om het beste uit zichzelf te halen en gelukkiger, krachtiger, gezonder en meer ontspannen te maken. Ondertussen zijn er zoveel yogi’s groot en klein die mijn pad mee volgen en zich zoveel beter in hun velletje voelen.Dat geeft me vleugels!

Als ik rondkijk zie ik zoveel mensen, jong en oud, die moeite hebben met het tempo en alle prikkels van onze hedendaagse maatschappij. Want het leven zit vol obstakels.Als ik dit observeer bij mezelf en de mensen rondom mij krijg ik het gevoel dat we geen contact meer hebben met wie we echt zijn. En dus ook niet meer weten wat we nodig hebben. Yoga kan daar een oplossing voor bieden. 

IMG_7993.jpg
IMG_5865.JPEG

Ik wil mijn lessen op een hoger niveau tillen. Mijn lessen verschillen erg met die van andere yogastudio’s: ik werk enkel in kleine groep, ken elke deelnemer bij naam en weet wat zijn of haar sterktes en werkpunten zijn. Deze persoonlijke en verbindende sfeer zorgt ervoor dat jij als deelnemer alle kansen krijgt om echt vorderingen te maken. De begeleiding is intens en afgestemd op ieders fysiek en mentaal kunnen. Bij Namasteyoga zijn de lessen puur en authentiek. Kwaliteit boven hipheid ;-)

Ik nodig je graag uit om samen met mij het yogapad te bewandelen en elkaar zo zien groeien en openbloeien tot de beste versie van jezelf (dat je nu al reeds bent, je moet het nog enkel leren zien).

 

Diploma’s: 

In 2017 volgde ik mijn eerste yoga opleiding bij Sevayoga om me zo meer te kunnen verdiepen in mijn eigen practice.

Omdat ik toen voelde dat kinderyoga helemaal mijn ding was ben ik in januari 2018 de kinderyoga docent opleiding bij de kinderyoga Academie onder leiding van Helen Purperhart erbij gaan doen.

Datzelfde jaar heb ik de yinyoga opleiding vervolmaakt bij de Yin associations in Nederland.

In juni 2020 rond ik de Yoga fundamental teacher training  bij Radiant light yoga af.

In 2023 studeerde ik af als Ademcoach bij Maha breathwork van Joachim Meire. Deze opleiding focust zich op functioneel ademwerk, waar momenteel enorm veel nood aan is! 

Tevens ronde ik in oktober 2023 de opleiding "Hormoonyoga" af gegeven door Sylvia Mullaert van Fusion yoga, de goeroe op het gebied van de hormoonyoga.

In 2024 ben ik een 3 jarige opleiding begonnen als Herborist bij de Europesche Academy . Vooral aromatherapie pas ik reeds vaak toe in mijn lessen.

 

An geeft Hatha-vinyasa op maandagavond, stoelyoga op donderdagnamiddag, Yin yoga op donderdagavond, Vinyasa2yin op zaterdagochtend, alle reeksen en individuele yoga therapie. Ook kinderyoga naschools en op woensdagnamiddag.

Lotte Pinoy

 Verzorgt de les Hatha-vinyasa 

op woensdag om 20 uur

Ik ben Lotte. Ik geef sinds januari 2023 elke woensdag Gentle Hatha yoga en Hatha Vinyasa yoga bij Namaste yoga. 

Ik heb gekozen voor deze studio omdat de kleinschaligheid en het persoonlijke contact mij enorm aanspreekt. Bovendien is deze studio minder commercieel getint dan alle andere studio's.

Ik ben mama van Teddy en Lola Rose, actrice/theatermaker en yoga teacher. 

Tijdens het acteren probeer ik me zo kwetsbaar mogelijk op te stellen, hierdoor komen vaak mijn onzekerheden de kop opsteken. Zij nemen soms te veel plaats in en nemen het wel es helemaal over. Iemand had me voorgesteld eens yoga te proberen zodat ik op die manier in het hoofd terug tot rust kon komen.

Ik moet eerlijk toegeven dat yoga mij niet onmiddelijk heeft gebeten. Ik heb lang gezocht naar een yoga stijl en een yoga teacher die erin slaagde mij zover te krijgen, mijn gedachtenstroom iets te laten vertragen. Een diepe focus en aandacht voor mijn ademhaling in combinatie met verschillende yoga poses, deed wonderen. Toen is de vonk overgeslaan en ik wilde meer weten. 

In 2017 behaalde ik mijn yoga teacher diploma. In de opleiding die ik volgde leerde ik deze 4 woorden kennen, Yogas citta vritti nirodah een fantastisch sanskriete zin uit het boek van Patanjali's yoga sutra's. Wat vrij vertaald is als, Yoga is een tool om de omwentelingen van je geest en gedachtes stil te maken. Ik heb het zelf ten volle mogen ervaren!!!!!! Door yoga leer ik te focussen op het nu, en dat omdat alle aandacht gaat naar het coördineren van mijn ademhaling en mijn bewegingen.

Instagrampromo (53).png
Lotte Pinoy DB-4034_laag.jpg

Waarom yoga doen als je toch al veel in beweging bent? Omdat yoga je ertoe aanzet bewust te bewegen, je leert ieder spiertje van je lichaam ontdekken en langzaamaan kennen, je leert luisteren en ontdekt op die manier wat jouw lichaam aankan en wat niet, wat jouw lijf nodig heeft en wat niet. Bewust bewegen is voor mij een must, het doet mij stilstaan, het zorgt ervoor dat ik de dingen ga bekijken vanuit een ander perspectief en op een gezonde manier mijn fysieke en mijn mentale zijn, aandacht geef. Op de mat ervaar ik een gelukzalig gevoel. Een gevoel dat ik graag zo lang mogelijk meeneem in het dagelijkse leven. Soms lukt dat, soms niet, soms heel kort en soms ook langer. Mijn intentie is om mijn studenten diezelfde ervaring te laten beleven. Het gevoel van heel even los te mogen laten en in het hier en nu te mogen vertoeven. Yoga is voor mij heel breed en kan alle kanten opgaan. Ik probeer te voelen wat rondom mij leeft en aan de hand daarvan bouw ik mijn lessen op. 

Met je lichaam bezig zijn, luisteren naar je lichaam, niet omdat het een luxe is, meer omdat het nodig is soms stil te staan bij wie jij bent, zonder het kunnen en moeten en willen en doen.

Niet om een spiritueel wezen te worden en het licht te zien. Wel om met je voeten op de grond te komen, terug stevig te kunnen staan en daardoor opgeladen, met een volle batterij terug te beginnen met kunnen en moeten en willen en doen. 

Voor mij is yoga geven even ontspannend en bevrijdend als yoga volgen. Ik voel mij in het moment opgaan en probeer zoveel mogelijk te voelen wat mijn studenten op dat eigenste moment nodig hebben.

Lotte geeft Hatha-vinyasa op woensdagavond

bottom of page