top of page

"Ontdek de weldaad van yoga en adem"

CREATING SPACE  

27-28-29 september 2024

Yoga, breathwork, meditatie , aromatherapie en back to nature.

Domein Cadzandië te Cadzand, Zeeland, Nederland

Wil jij graag ervaren hoe yoga,ademtechnieken, mindfulness, natuurbaden en aromatherapie  je lichaam en geest kunnen ontspannen en resetten?

Heb jij nood om even alles on hold te zetten, de ratrace te ontspringen en je batterijen op te laden? 

Wil jij graag begeleid worden om dichter bij jou pure ik te komen en zo de beste versie van jezelf te worden?

 

Kom dan mee genieten van een heel weekend quality-time midden in de natuur. 

We verblijven op het mooie domein Cadzandië te Cadzand (Zeeland, Nederland), een verborgen plek in de prachtige Zeeuwse natuur met de zee en het strand vlakbij. Twee dagen lang in kleine groep genieten van yoga, workshops, aromatherapie, natuur, lekker eten en verbinding met een kleine groep mensen met dezelfde mindset, begeleid door yogadocente, ademcoach, aromatherapeut An Lamberechts (Namaste Yoga) en yogadocente Veerle Weyns (Yoga with V.)

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Eerst en vooral: dat wij niets van jou verwachten!

Wij staan klaar met tips, trics en gerichte luistermomenten om je te begeleiden in jouw reis naar de beste versie van jezelf. De lessen, activiteiten en workshops waar yoga, ademtechnieken, aromatherapie en back to nature vormen de rode draad doorheen het weekend. Het aanbod is perfect afgestemd op wat jij nodig hebt. Niets moet, alles mag! Er is steeds les in de ochtend en in de avond. Daarboven zijn er heel wat workshops waar je aan kan deelnemen. Als het weer het toelaat gaan de activiteiten buiten door (strand, bos,...).

YOGA

De yogasessies zijn zowel krachtig als ontspannend: de perfecte balans tussen Yin en Yang dus. Bovendien wordt er ook rekening gehouden met jouw wensen zodat zowel beginners als gevorderden genieten van een les op het juiste niveau. Individuele aandacht, body-mind connectie en persoonlijk contact  is de focus. Maar bovenal zijn de lessen plezant, ontspannend en out of the box. Ook laten we deze lessen zowel binnen als buiten doorgaan afhankelijk van het weer. 

De lessen worden gegeven door de beide docenten.

BREATHWORK

​We starten het leven met een diepe inademhaling. En we ademen sindsdien onafgebroken. Het is iets dat vanzelf gaat en waar je niets voor hoeft te doen.

De adem is letterlijk onze levensenergie. We ademen gemiddeld 20.000 keer per dag, maar toch staan we niet stil over hoe we ademen. Als je sport is je adem anders dan als je een tasje thee drinkt of mediteert. Je adem is anders bij blijdschap, stress, paniek, verdriet, boosheid en is dus niet enkel verbonden met welke activiteit we doen, maar ook met hoe we ons voelen. Maar wist je dat we andersom via de adem invloed kunnen uitoefenen op het functioneren van ons lichaam, onze gedachten en emoties? Hoe je dat kan doen leer je tijdens deze retreat!  Zo kan jij stilstaan dat jouw adem een bron kan zijn die je gezonder, gelukkiger en veerkrachtiger kan maken.

Deze sessie worden verzorgd door ademcoach An Lamberechts

AROMATHERAPIE

Sinds september 2023 ben ik herborsite in opleiding en ik vertel jullie graag over de kracht van kruiden.Liefdevol noemt mijn gezin mij een kruidenvrouwtje. Vooral van aromatherapie gaat mijn hart sneller kloppen! Het gebruik van etherische oliën kan jouw welbevinden enorm verbeteren! Je kan er zowel fysieke als mentale problemen en blokkades mee aanpakken en oplossen. En bovendien is het gewoon heerlijk om lekker te ruiken! Ik maak mijn eigen aroma-blends die ik gebruik tijdens mijn lessen. Deze zijn aangepast aan het thema van de les en geven een diepere beleving aan de sessie.

Tijdens deze retreat kan je zelfs een eigen mix maken met geuren die je zelf kiest!

Deze sessies worden verzorgd door An, herboriste opleiding met een extreme liefde voor geuren.

Deze sessies worden verzorgd door Herboriste in opleiding An Lamberechts

BACK TO NATURE

In de mindful wandelsessies (her)ontdek je de helende krachten van de natuur. Zoals we dit terug zien komen in de natuur hebben de seizoensovergangen ook impact op de mens. Tijdens deze wandeling staan we stil bij de overgang van de seizoenen.

We herontdekken de helende krachten van de natuur. Genieten van dit natuurlijk schoon. We verschuiven onze aandacht naar onze zintuigen en baden vanuit verhoogd bewustzijn.

Waar willen we onze aandacht op richten in de zomer? Wat gebeurt er in de zomer en hoe relateert dat zich aan ons?  

Verbind opnieuw met jezelf en de rust binnenin.  

 Dit doen we door midel van mindfulness, staande yogahoudingen en leuke bosbad-oefeningen om te verbinden met de natuur.

Deze sessies worden gegeven yoga docente Veerle Weyns.

MASSAGES

Een massage staat voor liefdevolle en aandachtige aanraking. Onder de zachte druk kan het lichaam ontspannen en loslaten. Jezelf regelmatig laten masseren is een echt geschenk aan jezelf dat kan zorgen voor:
- Vermindering van stress, angst en spanning
- Verbeterde slaap
- Vermindering van pijn en spierspanning
- Verbeterde bloedcirculatie
- Een warm & zacht moment dat je mentaal welzijn ondersteunt In de massages worden indrukken uit de Zweedse massage, Thaise massage, traditionele Chinese geneeskunde, reiki en holistic pulsing gecombineerd. Die diversiteit aan technieken en invloeden zorgt voor een holistische benadering op maat van jouw noden en wensen. Het resultaat is steeds een massage die fysiek en energetisch helend en ontspannend werkt. Je wordt ten alle tijden met handdoeken en/of lakens bedekt zodat je het warm genoeg hebt en nog beter kunt ontspannen. Er wordt gemasseerd met natuurlijke olie, eventueel aangevuld met een vleugje etherische olie, zorgvuldig samengesteld door herboriste in opleiding An Lamberechts. Je kan kiezen uit een energetische ontspanningsmassage, een hoofd-, nek- en schoudermassage of een relaxerende voetmassage.

Deze massage wordt gegeven door Carolien Koks : therapeut, yogadocent en massage lover én gever!

2 GEPASSIONEERDE DAMES ORGANISEREN HET WEEKEND

Ik ben An Lamberechts en mijn yogaverhaal dateert van heel lang geleden. Maar pas in 2015, toen het licht even uit ging tijdens een zware burn-out, werd yoga vervlochten in mijn levenspad. Yoga heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw het leven in al zijn intensiteit kan voelen zonder mezelf daarin te verliezen.  In kleine stapjes ging ik richting mijn grootste droom: om via deze bewegingsvorm, deze meditatie- en ademhalingstechnieken en de bijhorende levenswijze andere mensen inspireren. En om hen te helpen om het beste uit zichzelf te halen en gelukkiger, krachtiger, gezonder en meer ontspannen te maken. Ondertussen zijn er zoveel yogi’s groot en klein die mijn pad mee volgen en zich zoveel beter in hun velletje voelen. Dat geeft me vleugels! Ik wil mijn lessen op een hoger niveau tillen. Ze verschillen erg met die van andere yogastudio’s: ik werk enkel in kleine groep, ken elke deelnemer bij naam en weet wat zijn of haar sterktes en werkpunten zijn. Deze persoonlijke en verbindende sfeer zorgt ervoor dat jij als deelnemer alle kansen krijgt om echt vorderingen te maken. De begeleiding is intens en afgestemd op ieders fysiek en mentaal kunnen. Mijn lessen zijn puur en authentiek. Kwaliteit boven hipheid ;-) 

Meer info over mijn visie en werking vind je hier.

IMG_7993.jpg

Ik ben Veerle, Yoga en mindfulness toepassen in het dagelijks leven, hebben mij geholpen meer te genieten van het leven en meer te vertrouwen op de flow van het leven. 

Ik ben een toegankelijk easy going persoon die plezier haalt uit anderen samen brengen en te inspireren onbeschaamd zichzelf te zijn, onbeschaamd te mogen voelen en onbeschaamd en vrij te leren bewegen. Mijn slogan is V.ersterken door te V.erzachten. 

De tools die ik gebruik, helpen onze geest te versterken om zo met meer zelfvertrouwen en meer veerkracht de golven van het leven te bevaren. Ik ben gekend om mijn intuïtieve manier van lesgeven aangepast aan de energie van de groep. Met een scherp oog voor het individu. Ik geloof dat eenieder gebaat is met een leven volgens de Yoga filosofie. Met focus op eenheid in onszelf en met elkaar. Ik hou van fun, oprechtheid en ontspanning. Die zaken komen tot uiting in diep onspannende Yin yoga lessen, vrijheid zoeken we op via Yoga Dance, en verbinding met de natuur via WandelYoga. 

Meer info over het aanbod van Veerle vind je hier.

WAAROM SAMEN?

Eigenlijk vooral omdat wij het kei plezant vinden om samen iets te organiseren. En omdat we, als alle onze talenten zich samenvloeien, jullie enorm veel kunnen bieden. 

Hoe verloopt dit nu in de praktijk?

Er zijn een aantal lessen met de ganse groep waar zowel Veerle als An les geven.  Afwisselend of tesamen (bijvoorbeeld tijdens een Yin yogales zal Veerle les geven en gaat An rond voor een milde Reiki behandeling met de nodige aromatherapie of andersom) Twee vliegen in 1 klap dus! 

De rest van de lessen zijn appart in kleine groep. 

EN CAROLIEN VERWENT JULLIE MET EEN MASSAGE

Ik ben Carolien. Ik ben therapeut, yogadocent en massage lover én gever! Ik ben zacht, empathisch en optimistisch en ik hou ervan om tijd en ruimte te creëren waarin je je helemaal welkom en ontspannen kunt voelen. Als therapeut ondersteun ik met veel
liefde mensen die zich in een moeilijke periode in hun leven bevinden. Samen bekijken we wat er nodig is om weer stevig in de eigen kracht uitdagingen tegemoet te kunnen gaan.
Doorheen de jaren heeft de beoefening van yoga en het geven en ontvangen van massages me zoveel gevoeliger gemaakt voor de signalen van mijn eigen lichaam. Steeds makkelijker
verschuif ik van denken naar voelen en van “doen” naar puur “zijn”. Daar ben ik zo dankbaar voor! Ik deel dit dan ook super graag met anderen die nood hebben aan ontspanning, het
gevoel van gedragen te worden, een moment van liefdevolle verbinding. In alles wat ik doe vertrek ik vanuit het besef dat ons lichaam en onze geest één geheel vormen en het geloof dat we allemaal capaciteit hebben om te helen als we zorgzaam omgaan met beide. 
Lees alles over haar werking
hier.

Profielfoto-2.webp
IMG_5754.jpeg

DE PLEK

Net over de grens in Zeeland in Nederland ligt Cadzand.  Het is slechts een 1u15 rijden van Antwerpen. De polders en de zee liggen slechts 5 min rijden met de auto of 20 min te voet van de accommodatie. We verblijven op het prachtige domein Cadzandië, een voormalig Buddhistisch centrum. Deze plek is omgeven door 3ha tuin en veel natuurgebied, waar je eindeloos kan wandelen en kunt genieten van de rust die er heerst.  Er is zeker een plekje te vinden waar je in alle rust kan ontspannen en herbronnen. Het gezamenlijke kampvuur is de kers op de taart!

We slapen in gedeelde woonunits, met elk 3 aparte dubbele slaapkamers, een kleine gemeenschappelijke zithoek met een keukentje en een gedeelde badkamer. In elke slaapkamer staan twee bedden. Slaap je graag alleen dan kan dat mits toeslag voor een éénpersoonskamer (55 euro)


In Cadzandië kan je ook genieten van evenwichtige vegetarische maaltijden aan het buffet. Alles is zorgvuldig bereid met biologische streekproducten. Alle ingrediënten worden met zorg gekozen en vers klaargemaakt door de chef van het domein.

PRAKTISCH

We komen aan op vrijdag tussen 17u-20u en het vertrek is voorzien op zondag rond 16u.

Wil je graag meerijden of heb je nog een plekje over in je auto, laat het ons weten! Lukt vrijdagavond niet en kom je liever op zaterdag toe? Dat kan, je sluit dan aan met de eerste activiteit op zaterdagochtend.

Prijzen

Volwassenen 395 euro op basis van een twee persoonskamer, 460 euro op basis van een éénpersoonkamer.

 

Betaling

Je kan het gepaste bedrag storten op rekeningnummer BE34 3631 7856 2690 met vermelding Cadzand24.

Je reservatie is pas definitief na betaling van het ganse bedrag. + inschrijvingen via de link onderaan.

Wat is er inbegrepen?

2 keer overnachten, 2 keer ontbijt, 2 keer middageten (warme maaltijd) en 2 keer avondeten (broodmaaltijd), onbeperkt water, thee en koffie, alle yogalessen en alle andere activiteiten:

Wat is er niet inbegrepen?

Verplaatsingen van en naar Cadzand, extra frisdrank of alcoholische drank, optioneel laken/handdoekpakket te bestellen via het invulfomulier dat je mee krijgt als je inschrijft.

 

Annulatievoorwaarden

Indien de yogareis niet kan doorgaan omdat er van de overheid niet mag gereisd worden, kan je je voorschot gebruiken om het jaar nadien of aan een andere activiteit in het aanbod van Namaste yoga deel te nemen.  Het wordt niet terugbetaald. 

Indien u niet kan deelnemen wegens een andere reden is er geen restitutie mogelijk. We raden dan ook aan een aanvullende reisverzekering te nemen. Er kan dan wel, in overleg met ons, iemand in uw plaats komen indien wij hiervoor toestemming geven.

Zit je met vragen of onduidelijkheden bel of mail ons en we staan je heel graag te woord!

Ik kijk er zo naar uit om samen te kunnen genieten, yoga te beoefenen en te ontspannen!

Namaste,

An en Veerle

bottom of page