A4 workshops.png

YOGA4PARKINSON

VOOR MENSEN MET PARKINSON EN/OF PARKINSONISME

 

3 OPTIES:

  • VANAF SEPTEMBER STARTEN DE LESSEN IN DEURNE.

       STUUR EEN MAIL VOOR MEER INFO.

  • INDIVIDUELE YOGA THERAPIE OP LOCATIE OF VIA ZOOM

  • VOLG EEN REGULIERE LES MET AANGEPASTE BEGELEIDING

Bewegen is goed voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Dat geldt helemaal als je een bewegingsbeperking hebt, bijvoorbeeld door de ziekte van Parkinson.

Automatisch bewegen gaat dan steeds moeilijker, waardoor bewegen een steeds grotere uitdaging wordt. Mensen met een fysieke beperking denken vaak dat yoga niet voor hen is weggelegd. Goed nieuws: yoga kan altijd, op je eigen niveau!

Yoga4parkinson is yoga die speciaal ontwikkeld  is voor mensen met de ziekte van Parkinson of die Parkinsonisme hebben. 

Want yoga is voor mensen met Parkinson een ongelooflijk hulpmiddel om zo lang mogelijk soepel en beweeglijk te blijven. Bovendien helpt yoga om het vertrouwen in jezelf en je lichaam te vergroten. 

Met behulp van eenvoudige bewegingsoefeningen, aandacht voor de adem en het leren focussen van gedachten werken we aan totale ontspanning. Daardoor kun je spanningen makkelijker loslaten.

 

Wat kan yoga voor jou betekenen? 

Mobiliteit – Door parkinson gaat bewegen vaak moeilijker, omdat je trager en stijver wordt. Met yoga word je weer flexibeler en daardoor mobieler.

Balans – Vallen is een groot probleem bij parkinson, doordat de ziekte het evenwicht kan verstoren. Yoga helpt de balans te verbeteren, en verkleint daarmee de kans én de angst om te vallen.

Kracht – Omdat je met yoga meer kracht in je hele lichaam ontwikkelt, verbetert ook de stabiliteit van je houding.

Flexibiliteit – Yoga verbetert de flexibiliteit van schouders, heupen en wervelkolom, blijkt uit onderzoek. Deze flexibiliteit helpt om de voorovergebogen houding bij parkinson te verminderen.

Stemming en slaap – Stress en slaapgebrek verergeren parkinsonsymptomen. Yoga helpt diep te ontspannen, waardoor slapen vaak beter lukt. Ook angst en depressie – beide bekende symptomen bij parkinson – kunnen afnemen met behulp van yoga.

Sociale contacten – Eenzaamheid is voor niemand goed, en zeker niet voor parkinsonpatiënten. Een yogales is het ideale moment om andere mensen te spreken en ervaringen uit te wisselen!

 

 

Praktisch

De lessen worden gegeven door gecertificeerde yoga4parkinson-docente An Lamberechts. Voor aanvang van de eerste les wordt uitvoerig besproken hoe we een veilige een fijne les kunnen verzekeren. 

  • Reeks 1 gaat door op donderdag 9,16, 23, 30 september en 1 oktober 2021 tussen 11u-12u. Voor aanvang van de eerste les bespreken we uw aandachtspunten via zoom. Deze intake is gratis. De reeks gaat ook door via Zoom en neemt telkens een uur in beslag: de les zelf duurt 45 minuten. Vooraf en achteraf is er tijd voor vragen en een praatje met de docente en met elkaar. Want het sociale aspect is ook heel belangrijk.

  • Volg een reguliere les in ons aanbod (Hatha yoga, Yin yoga, Stoelyoga, Yoga basics). U vindt ons volledige aanbod hier. Voor aanvang van de eerste les bespreken we uw aandachtspunten via zoom. Deze intake is gratis.

  • Wil je echt graag een persoonlijke aanpak? Volg dan een individuele yoga therapie in onze studio, bij u thuis (enkel mogelijk in Antwerpen en omgeving) of via Zoom. 

Bijdrage

  • Lessenreeks (5 lessen) yoga4parkinson: 60 euro

 

  • Reguliere lessen

        Eenmalige probeerles 10 euro

        5 beurtenkaart 60 euro (3 maanden geldig)

        10 beurtenkaart 110 euro (6 maanden geldig)

        10 beurtenkaart PROMO 100 euro (3 maanden geldig)

  • Individuele therapeutische yoga 55 euro per uur (14 euro per extra kwartier)*

  • Duo-sessie individuele begeleiding : 40 euro per uur per persoon (10 euro per extra kwartier)*

*Als de individuele therapeutische yoga of de duo-sessie bij u thuis wordt georganiseerd komen er verplaatsingskosten bij (in Antwerpen 10 euro, buiten Antwerpen 17 euro).

 

 

Voor meer info over Parkinson en yoga dan verwijs ik u graag door naar de officiële website van Yoga4parkinson.nl

 

 

 

 

 

Bekijk onze Algemene voorwaarden hier.

yoga4parkinson.jpg